Anhydriet gebonden gietdekvloer

Vloerenbedrijf van den Heuvel levert vanaf 25 mm tot een dikte van 80 mm ook een Calciumsulfaatgebonden (Anhydriet) gietdekvloer. Deze mortel is uitermate geschikt voor het gieten van vloeren voor woningen, publieke gebouwen en op plaatsen die aan één en dezelfde belasting worden blootgesteld. Volgens CUR-aanbeveling 107 (gietvloeren met calciumsulfaat als bindmiddel) kunnen onze producten worden toegepast als gietvloer direct op draagvloer, op een tussenlaag, met verwarming en als holtevloer. Ook kunnen deze vloeren direct worden afgedekt met vloerbedekking zoals Tapijt, Linoleum, PVC, Parket , Kurk en Tegels. Vloerenbedrijf van den Heuvel is gespecialiseerd op dit gebied.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Half hydraat gietdekvloer

Gietvloeren met calciumsulfaat als bindmiddel worden veelal aangeduid als anhydriet gietvloer. Tevens kan de vloer gemaakt worden als gipsestrichvloer met á-halfhydraat (á-gips) of met een mengsel van verschillende waterbindende CaSO4-fasen als bindmiddel. Calciumsulfaatgebonden dekvloeren worden in de woningbouw en utiliteitsbouw zowel in nieuwbouw als in de renovatie toegepast, altijd in de binnentoepassing.

Voor ontwerp en uitvoering zijn van kracht CUR-Aanbeveling 107. De verwerking van calciumsulfaatgebonden dekvloeren kan traditioneel geschieden door verdichting en vlakstrijken van een aardvochtige specie.

In toenemende mate echter worden deze dekvloeren als zogeheten gietvloeren aangebracht. Volgens deze werkwijze wordt de specie in zelfverdichtende consistentie in het bouwwerk gepompt; na een doelmatig uitgevoerd “dobberen” van de specie wordt een vlak oppervlak verkregen zonder dat verdichten nodig is. Dekvloeren van anhydriet of calciumsulfaat ondergaan bij het verharden en drogen nagenoeg geen lengteveranderingen, waardoor deze in grote oppervlakken en vrij van voegen kunnen worden aangebracht.

Cementgebonden gietdekvloer

Dekvloeren worden in Nederland traditioneel uitgevoerd als zandcement dekvloer. Gietvloeren bestonden wel, maar vooralsnog alleen op basis van anhydriet. Door de stand van de moderne techniek is het tegenwoordig heel goed mogelijk om met voorgemengde prefab mortels om ook voor een cementgebonden gietvloer te kiezen. Die keus heeft voordelen, onderstrepen vele specialisten. Het traditionele aanbrengen van een dekvloer is een arbeidsintensief karwei. Met name het verdelen, afrijen en verdichten kost veel tijd. Bij een cementgebonden gietvloer is dat niet nodig door de zelfverdichtende eigenschappen van deze vloeren. Ook zonder een intensieve handmatige verdichting wordt een uniforme sterkte bereikt. Bij het aanbrengen van cementgebonden gietvloeren ligt de productie hoger. Ook zijn de warmte geleidende eigenschappen uitstekend, wat een voordeel is bij toepassing van vloerverwarming of koeling.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Lewis vloeren

Met de originele LEWIS® Zwaluwstaartplaten® worden dunne lichte betonvloeren gemaakt op vooral houten of stalen draagconstructies.

lewis

LEWIS® Zwaluwstaartplaten® zijn ideaal voor het maken van geluidsisolerende vloerconstructies. Bestaande houten vloerconstructies worden met LEWIS® Zwaluwstaartplaten® eenvoudig aangepast naar hoogwaardige geluidsisolerende woningscheidende vloeren.