0411 – 64 18 87 info@vandenheuvelvloeren.nl Vendelstraat 8 5268 CW Helvoirt

0411 – 64 18 87 info@vandenheuvelvloeren.nl
Vendelstraat 8 5268 CW Helvoirt

Ruim vier hectare zandcementdekvloer

Kleine betonfabriek op locatie.

Groot werk, geen probleem

RUIM VIER HECTARE ZANDCEMENTDEKVLOER

De NACH is onmiskenbaar een project van buitenformaat, maar daar draaien wij onze hand niet voor om”, vertelt Ben van den Heuvel, directeur van Vloerenbedrijf van den Heuvel uit Helvoirt. In opdracht van Heijmans zijn alle betonnen vloeren in het nieuwe rechtbankgebouw voorzien van zandcementdekvloeren. “Met ruim 42.000 m2 was dit wel één van de grootste opdrachten uit onze geschiedenis.”

Een zandcementdekvloer is ook voor de NACH de oplossing die voor een betonnen casco elke vloerafwerking mogelijk maakt. In dit geval varieerde die afwerking van grote natuurstenen vloertegels (1,2 m x 1,2 m) in de publieke ruimten tot vloerbedekking in de kantoren. Vooral die grote tegels vroegen om extra vlakke dekvloeren. “Vlakheidsklasse 2, volgens de NEN 2747”, preciseert Van den Heuvel. “Maar ook de kantoorlagen zijn mooi vlak afgewerkt. Daarin liggen brede kabelgoten die strak afgesmeerd zijn zodat de vloerbedekking er in één keer overheen kon.

Meerdere ploegen

Van den Heuvel gebruikt voor de vloeraanleg bij dergelijke projecten werkploegen met wagens die op locatie als kleine betonfabrieken functioneren. “Zo’n vrachtwagen bevat zand, cement en een mixinstallatie en pompt de mix via een spuitslang naar de gewenste plek”, legt Van den Heuvel uit. “Afhankelijk van de vloerdikte, die hier tussen de zeven en acht centimeter bedraagt, kunnen we zo per ploeg 250 tot 300 vierkante meter dekvloer in een dag leggen. Omdat meerdere vloeren van de NACH veel groter zijn, werden deze in secties aangelegd. Om tijdsdruk in de planning op te vangen, stonden we met soms met twee of drie ploegen en vrachtwagens op de bouwplaats.”

Krimpwapeningen

De dekvloeren zijn grotendeels hechtend op de betonnen ondervloeren gelegd. Alleen in de kelders is een tussenlaag van isolatie aangebracht om koudebruggen weg te werken. Overal is krimpwapening toegepast om scheurvorming te voorkomen. Plaatselijk is vloerverwarming aangelegd, deze was reeds door de aannemer voorbereid. Er zijn twee sterktes toegepast. Van
den Heuvel: “In de kelders is een aantal vloeren waar installaties op kwamen te staan uitgevoerd in sterkteklasse C30 en dat geldt ook voor enkele vloeren in publieksruimtes. Verder is overal C20 toegepast. Om wat extra tijd te winnen, is in de laatste vloeren die we hebben aangelegd droogversneller
verwerkt.” Al met al een indrukwekkend project voor de vloerenleggers
van Van den Heuvel. “Je hebt het over hectaren cementdekvloeren van zeven, acht centimeter dik. Dat zijn heel wat kubieke meters en manuren aan voorbereiding, storten, vlinderen en afwerken. Het resultaat is in elk geval iets om trots op te zijn. En de samenwerking met de mensen van Heijmans verliep weer super.”

De kantoorlagen zijn mooi vlak afgewerkt. Daarin liggen brede kabelgoten.

Heeft u interesse in een
van onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij geven u graag extra informatie en advies.