0411 – 64 18 87 info@vandenheuvelvloeren.nl Vendelstraat 8 5268 CW Helvoirt

0411 – 64 18 87 info@vandenheuvelvloeren.nl
Vendelstraat 8 5268 CW Helvoirt

Gietdekvloeren

Anhydriet gebonden gietdekvloer/anhydriet vloeren

Vloerenbedrijf van den Heuvel levert vanaf 25 mm tot een dikte van 80 mm ook een Calciumsulfaat gebonden gietdekvloer. Dit wordt ook wel een andryhietvloer genoemd. Het verschil tussen andryhiet en zandcement is dat andryhiet niet gesmeerd, maar gevloeid wordt. Zo kan er in één keer ene groot oppervlak van een dekvloer worden voorzien. Voorheen hadden deze vloeren een filmlaag/huid welke eraf geschuurd moest worden, tegenwoordig zijn de mortels verbeterd en leveren wij deze dekvloeren huidvrij en hoeft de huid er nadien niet meer af geschuurd te worden.

Dit type vloer is dan ook uitermate geschikt voor het gieten van vloeren voor woningen, publieke gebouwen en op plaatsen die aan dezelfde belasting worden blootgesteld. Voor ruimtes met een hoge vochtbelasting en noodzakelijke hoge slijtvastheid, is de andryhietvloer minder geschikt. Dan adviseren wij om de zandcement dekvloer te laten leggen. Volgens CUR-aanbeveling 107 (gietvloeren met calciumsulfaat als bindmiddel) kunnen onze producten worden toegepast als gietvloer direct op draagvloer, op een tussenlaag, met verwarming en als holtevloer. Ook kunnen deze vloeren direct worden afgedekt met vloerbedekking zoals Tapijt, Linoleum, PVC, Parket , Kurk en Tegels. Vloerenbedrijf van den Heuvel is gespecialiseerd op dit gebied.

Half hydraat gietdekvloer

Gietvloeren met calciumsulfaat als bindmiddel worden vaak aangeduid als anhydriet gietvloer. Tevens kan de vloer gemaakt worden als gipsestrichvloer met á-halfhydraat (á-gips) of met een mengsel van verschillende waterbindende CaSO4-fasen als bindmiddel. Calciumsulfaat gebonden dekvloeren worden in de woning- en utiliteitsbouw zowel in nieuwbouw als in de renovatie toegepast, altijd in de binnen toepassing.

Voor ontwerp en uitvoering is de CUR-Aanbeveling 107 van kracht. De verwerking van calciumsulfaat gebonden dekvloeren kan traditioneel geschieden door verdichting en vlakstrijken van een aardvochtige specie.

In toenemende mate worden deze dekvloeren als zogeheten gietvloeren aangebracht. Volgens deze werkwijze wordt de specie in zelf verdichtende consistentie in het bouwwerk gepompt; na een doelmatig uitgevoerd “dobberen” van de specie wordt een vlak oppervlak verkregen zonder dat verdichten nodig is. Dekvloeren van anhydriet of calciumsulfaat ondergaan bij het verharden en drogen nagenoeg geen lengteveranderingen, waardoor deze in grote oppervlakken en vrij van voegen kunnen worden aangebracht.

Cementgebonden gietdekvloer

Dekvloeren worden in Nederland traditioneel uitgevoerd als zandcement dekvloer. Gietvloeren bestonden wel, maar vooralsnog alleen op basis van anhydriet. Door de stand van de moderne techniek is het tegenwoordig heel goed mogelijk om met voorgemengde prefab mortels om ook voor een cementgebonden gietvloer te kiezen. Die keus heeft voordelen, onderstrepen vele specialisten. Het traditionele aanbrengen van een dekvloer is een arbeidsintensief karwei.

Met name het verdelen, afrijen en verdichten kost veel tijd. Bij een cementgebonden gietvloer is dat niet nodig door de zelf verdichtende eigenschappen van deze vloeren. Ook zonder een intensieve handmatige verdichting wordt een uniforme sterkte bereikt. Bij het aanbrengen van cementgebonden gietvloeren ligt de productie hoger. Ook zijn de warmte geleidende eigenschappen uitstekend, wat een voordeel is bij toepassing van vloerverwarming of koeling.

Isolatievloer (Geluids- en warmte isolerende vloeren)

Conform het bouwbesluit van januari 2003 is het contactgeluidsisolatie voor nieuwbouw woningen met 5 decibel verlaagd. Door toepassing van een zwevende vloer met geluidsisolatie en randstroken langs de wanden, kan aan deze nieuwe norm eenvoudig worden voldaan. Voor verzwaarde eisen, kunnen andere isolatiematerialen worden gebruikt, waardoor men de comfort eis (+10 db.) kan worden bereikt.

Hiervoor hebben wij alle kennis voor de juiste isolatievloer in huis. Voor warmte isolerende vloeren kunnen wij u ook van dienst zijn. Zowel bij geluids-, als ook bij warmte isolerende vloeren word meestal gebruik gemaakt van anhydrietvloeren, welke worden aangebracht op een isolatielaag, direct op de draagvloer.

Heeft u interesse in een van onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij geven u graag extra informatie en advies.